Informatiepunt geopend voor vrijwilligerswerk in de Haagse Beemden

MOOIWERK is vanaf 30 april 2024 maandelijks te vinden in Buurthuis De Bezemsteel in de Haagse Beemden. Met dit initiatief brengt MOOIWERK vrijwilligerswerk dichterbij de inwoners in de wijk. Geïnteresseerden kunnen de laatste dinsdagmiddag van de maand binnenlopen, waar ze zonder afspraak terecht kunnen met al hun vragen over vrijwilligerswerk.

Wijkgericht werken brengt vrijwilligerswerk dichterbij

Het nieuwe informatiepunt is een pilot van MOOIWERK. “Er is veel vraag naar vrijwilligers voor lokale initiatieven en verenigingen. Door een informatiepunt te openen in de wijk, maken we het voor mensen veel makkelijker om aan te haken bij vrijwilligerswerk dichtbij huis,” zegt Alexandra Oostvogels, adviseur bij MOOIWERK. “We zien dat vrijwilligerswerk niet alleen helpt om mooie dingen te doen voor anderen, maar ook om zelf nieuwe mensen te leren kennen en betrokken te blijven bij je eigen buurt.”

De kracht van lokale inzet

MOOIWERK gelooft sterk in de kracht van lokale inzet. “Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde. Van het organiseren van lokale evenementen tot het ondersteunen van kwetsbare buurtgenoten: ze zijn volledig verweven in het sociale netwerk”, vervolgt Alexandra.

Het informatiepunt is open voor iedereen – of je nu ervaring hebt met vrijwilligerswerk of gewoon nieuwsgierig bent naar wat je kunt doen in jouw wijk. Het team van MOOIWERK is er om je te inspireren of te helpen bij het vinden van iets dat past bij jouw interesses.

Bezoek het informatiepunt

Wil je meer weten over vrijwilligerswerk in de Haagse Beemden? Bezoek dan het informatiepunt in Buurthuis De Bezemsteel op de laatste dinsdagmiddag van de maand. De eerstvolgende data zijn 30 april, 28 mei en 25 juni, tussen 13.30 en 15.00 uur. Een afspraak maken is niet nodig, je kunt zo binnenlopen.

Tip! Doe vast inspiratie op en bekijk wat je kunt doen op www.vrijwilligerswerk.mooiwerkbreda.nl!

Scroll naar boven