Rode Kruis vrijwilligers: wereldwijd helpen

helpen rode kruis vrijwilligerswerk

Het Rode Kruis helpt mensen overal ter wereld als er problemen zijn, zoals bij rampen. Ze bestaan al sinds 1863 en doen heel veel goed werk.

Het Rode Kruis in Breda

Ook in Breda is het Rode Kruis actief. Ze helpen hier mensen die het moeilijk hebben. Als je in Breda woont en je wilt helpen, kun je vrijwilliger worden bij het Rode Kruis. Zo doe je iets goeds voor anderen en leer je ook nieuwe mensen kennen. Bekijk hier de vacatures.

Waarom kiezen voor vrijwilligerswerk bij het Rode Kruis?

Het Rode Kruis staat wereldwijd bekend om zijn inzet voor mensen in nood. Of het nu gaat om natuurrampen, conflicten of medische zorg – het Rode Kruis is er om te helpen. Als je kiest voor vrijwilligerswerk bij het Rode Kruis in Breda, word je deel van een groter geheel. Je maakt direct impact op een mensenleven. Zo help je mee aan een betere wereld.

helpen rode kruis vrijwilligerswerk

Andere organisaties in Breda

Je hoeft niet per se als Rode Kruis vrijwilliger aan de gang te gaan, als je iets wilt betekenen. Er zijn er in Breda nog meer plekken waar je als vrijwilliger kunt helpen. Denk bijvoorbeeld aan de Voedselbank, Stichting Welkom en lokale zorgcentra. Het is altijd goed om rond te kijken en een plek te vinden die bij je past!

💡 Tip: denk aan kleinere organisaties, in jouw buurt. Het Rode Kruis is bekend, en daarom willen veel mensen aan de slag als vrijwilliger bij het Rode Kruis. Maar het buurthuis bij jou om de hoek, kan een minstens zo goed doel hebben.

MOOIWERK zet voor jou 5 andere organisaties in Breda op een rijtje, waar je vergelijkbaar vrijwilligerswerk kunt doen als bij het Rode Kruis:

  1. Stichting Vluchtelingenwerk Breda: Deze stichting zet zich in voor vluchtelingen en nieuwkomers in Breda. Ze helpen aan dat mensen zich snel thuis voelen, geven Nederlandse taal lessen of juridische ondersteuning als dat nodig is.
  2. Humanitas Breda: Een organisatie die mensen ondersteunt die het even moeilijk hebben. Ze bieden diverse programma’s, van schuldhulpverlening tot eenzaamheidsbestrijding.
  3. De Voedselbank Breda: Je denkt waarschijnlijk dat zij voedsel geven aan de mensen die het nodig hebben, maar hun werk gaat verder. Ze werken aan een samenleving waaraan iedereen kan meedoen, en ze gaan verspilling tegen.
  4. Het Leger des Heils Breda: Bekend om hun werk met daklozen, maar het Leger des Heils biedt ook verslavingszorg en jeugdzorg.
  5. Breda voor Iedereen: Een lokale organisatie die zich inzet om de gemeenschap in Breda te bevorderen, door activiteiten te organiseren waaraan mensen van verschillende achtergronden aan mee kunnen doen.

Of je nu vrijwilliger bij het Rode Kruis wil worden, of op een andere plek dan het Rode Kruis vrijwilligerswerk wil gaan doen: in alle gevallen maak je écht een verschil. Er is altijd een plek die precies past bij jou, waar jij vrijwilligerswerk kunt gaan doen.

Scroll naar boven