Zet je vrijwilligerswerk in de schijnwerpers op je cv!

Vrijwilligerswerk is niet alleen goed voor je ziel, maar ook voor je cv! Je laat zien dat je bereid bent om te leren, en denkt aan je medemens. MOOIWERK helpt je met 10 praktische tips om vrijwilligerswerk op je cv te vermelden.

1. Maak een aparte sectie

Geef je vrijwilligerservaring de aandacht die het verdient door een aparte sectie toe te voegen aan je cv. Noem het bijvoorbeeld “Vrijwilligerservaring” of “Maatschappelijke Betrokkenheid”.

2. Focus op relevantie

Selecteer vrijwilligerswerk dat aansluit bij je toekomstige doelen. Als je bijvoorbeeld in de gezondheidszorg wilt werken, benadruk dan je vrijwilligerswerk bij een lokale kliniek of zorgcentrum.

3. Titel en organisatie

Vermeld duidelijk de naam van de organisatie waarvoor je vrijwilligerswerk hebt gedaan en je rol of functie. Dit geeft direct inzicht in wat je hebt gedaan.

4. Data

Geef aan wanneer je met vrijwilligerswerk begon en wanneer het eindigde. Dit toont aan dat je toegewijd bent en waar je je tijd aan hebt besteed.

5. Taken en verantwoordelijkheden

Beschrijf kort en krachtig wat je hebt gedaan tijdens je vrijwilligerswerk. Gebruik actiegerichte woorden zoals “gecoördineerd”, “gecreëerd” en “ondersteund”.


6. Resultaten

Als je meetbare resultaten kunt benoemen, zoals het aantal evenementen dat je hebt geholpen organiseren, of het aantal mensen dat je hebt geholpen, is dat een pluspunt.

7. Overdraagbare vaardigheden

Identificeer de vaardigheden die je hebt ontwikkeld tijdens je vrijwilligerswerk, zoals teamwork, leiderschap, communicatie en probleemoplossing.

8. Leerervaring

Beschrijf hoe je persoonlijk hebt geprofiteerd van je vrijwilligerswerk, zoals het vergroten van je zelfvertrouwen, het ontdekken van nieuwe interesses of het opbouwen van waardevolle netwerken.

9. Opleiding en training

Als je specifieke trainingen of workshops hebt gevolgd tijdens je vrijwilligerswerk, vermeld deze dan onder een aparte subsectie.

10. Wees trots

Wees niet bescheiden over je vrijwilligerswerk. Het toont je betrokkenheid bij de gemeenschap en je bereidheid om een verschil te maken.

Dus… shine bright en laat de wereld zien dat je niet alleen aan jezelf denkt, maar ook aan een ander – en aan Breda! 💪🌟

Scroll naar boven