VeerkrachtopLeeftijd: vrijwilligerswerk voor actieve senioren

Pre-pensionado: dat ben je als je (bijna) met pensioen gaat. Je stopt dus met betaald werken. Maar dan? Hoe kunnen 55-plussers zich blijven ontwikkelen en meedoen in de samenleving? Vrijwilligerswerk kan hier een mooi middel voor zijn! Daarom draagt MOOIWERK een steentje bij aan het project POWERVOL/VeerkrachtopLeeftijd. Dat doen we in samenwerking met Gilde de Baronie.

Samenwerken in Breda

“Het is iedereen zijn of haar eigen keuze om wel of geen vrijwilligerswerk te doen”, vertelt Maaike, adviseur vrijwilligerswerk. “Als wij een potentiële vrijwilliger kunnen stimuleren of  kunnen ondersteunen in het proces om kennis te maken met vrijwilligerswerk, dan is dit een mooi moment om hen te informeren over de mogelijkheden. Samen met POWERVOL/VeerkrachtopLeeftijd versterken we deze doelgroep in het ontdekken van wat zij willen op het moment dat ze straks met pensioen gaan.”

Over het project POWERVOL/VeerkrachtopLeeftijd

Veerkracht op leeftijd’ is er voor 55-plussers die elkaar willen inspireren en willen ontdekken hoe ze hun volgende levensfase op een positieve manier vorm kunnen geven. In het programma gaan ze met verschillende onderwerpen aan de slag om erachter te komen hoe dit er voor hen uit zou kunnen zien. Het programma bestaat uit 5 thema’s: lichaam en geest (1), sociale relaties (2), materiële zaken en wonen (3), arbeid en activiteiten (4), en waarden en inspiratie (5). Na afloop van het programma kunnen de deelnemers antwoord geven op de volgende vragen:

  • “Wat wil ik?
  • “Wat kan ik?”
  • “Met wie voel ik me verbonden?
  • “Hoe behoud ik mijn veerkracht en zelfstandigheid”
  • “Wat zijn de mogelijkheden.”

De rol van MOOIWERK

MOOIWERK wil zoveel mogelijk mensen inspireren om vrijwilligerswerk te gaan doen. In Breda is bijna 20% van de bevolking 65 jaar of ouder. Een prachtige doelgroep waar veel kennis en kunde zit die waardevol is voor de stad! Daarom haken we aan bij verschillende relevante programma’s in de stad om samen met partners deze doelgroep te activeren. We organiseren een korte inspiratiesessie voor (pre-)gepensioneerden over vrijwilligerswerk. In deze sessies nemen wij de deelnemers mee in de mogelijkheden omtrent vrijwilligerswerk. Sjan van Ginneken vertelt: “Fijn dat we samen kunnen optrekken voor actieve senioren in Breda en omstreken. En super dat en gebruik kunnen maken van de kennis en kunde van MOOIWERK op het gebied van vrijwilligerswerk. Zo is het een waardevol  onderdeel van het totale programma van POWERVOL.”

“Fijn dat MOOIWERK onderdeel uitmaakt van ons totale programma op gebied van vrijwilligerswerk” – Sjan van Ginneken (POWERVOL)

Geïnteresseerd? Wil jij meedoen?

Ga jij je werkende leven achter je laten? Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden om deze nieuwe levensfase vorm te geven? Wil je bewust en actief naar de volgende levensfase en daarbij een waardevolle invulling geven aan je tijd? Deelname aan POWERVOL/VeerkrachtopLeeftijd kan je wellicht verder brengen. Voor informatie en aanmelding zie: www.gildebaronie/powervol of mail: power@gildebaronie.nl

Scroll naar boven