MOOI, Breda! | @Dierenambulance

dierenambulance mooi breda

Er zijn bijna 2.000 (!) plekken in Breda waar je vrijwilligerswerk kunt doen. Veel hè? MOOIWERK laat je deze plekken zien – in de nieuwe rubriek MOOI, Breda! Lees mee en ontdek hoe divers vrijwilligerswerk is in onze stad.

Over de Dierenambulance

Eendjes helpen langs de kant van de weg, een hond redden van verdrinking, een gans helpen vliegen, zwerfkatjes ophalen, een ontsnapte slang vangen… Bij de Dierenambulance wisselen vreugde en verdriet zich snel af. Je kunt het zo gek niet bedenken, of de dierenambulance rukt uit. De dierenambulance rijdt ongeveer 3000 keer per jaar uit voor verschillende situaties. Dat is meer dan 8x per dag! Ze halen gewonde of zieke zwerfdieren op. Ze schieten ook te hulp als huisdieren in beslag moeten worden genomen. En ze hebben al het mooie werk te danken aan… juist: vrijwilligers!

De Dierenambulance is een onderdeel van DOC (DierenOpvangCentrum) Breda. De auto (dierenambulance) is in bruikleen vanuit Stichting DierenLot. Het team bestaat uit ongeveer 250 vrijwilligers. Dag en nacht zijn ze in touw, zeven dagen per week. Het maakt niet uit of het gaat om een hond, konijn, vogel, gans of paard: de Dierenambulance probeert altijd in actie te komen.

Ook vrijwilliger worden?

Wil jij je ook inzetten voor dieren, op een manier die bij jou past? Dan is dit zeer afwisselend en dankbaar vrijwilligerswerk.

Volg de Dierenambulance op de socials

FB: @Dierenopvangcentrumbreda
IN: @dierenasielbreda
Website: www.docbreda.nl

Lees ook: het interview van vrijwilliger Kirsten. Zij is vrijwilliger bij de Dierenambulance!

MOOI MENS gezien! #34 | Kirsten

 

Scroll naar boven